Karbantartás

Három éves Tekno Point készülék, melynek karbantartását két éve vette át a Klíma Szektor miután a telepítő vállalkozó nem volt hajlandó ezt tisztességesen végrehajtani. 

Elsősorban hűtésre használt gép illetve az átmeneti időszakban fűtési funkciót is betölt, bár nem téliesített és nem fűtésre optimalizált. A klíma évi két karbantartást kap, gondos tulaja idény előtt kéri a műveletet.

A képekből is látszik, hogy sok gond nincs vele, általános használatból eredő porlerakódás jellemző a szűrőkön, elpárologtatón, ventilátoron  és a kültéri egység kondenzátorán.

Természetesen a DeepClean vegyszeres tisztítást és mosást mindig megkapja, ennek megfelelően a gép hibátlanul teszi a dolgát évek óta.

DeepClean fertőtlenítés majd mosás.

Átlagosan koszos szűrők.

Immáron tiszta szűrők.

Lebontás után, magasnyomáson gyönyörű lett a kültéri egység.

Karbantartás

LG inverteres klíma!
 
Bár nem állt ki hibával, de visszaszabályozta a teljesítményt.
A helyszínre érkezve, valóban azt tapasztaltuk, hogy nem reagál a ventilátor fordulatemelési kérésre és nem is fúj különösebben hideget. 16 fokra állítva is 25 fokos levegőt tudott előállítani.
Szerencsére csak a kültéri egység kondenzátorának lamelláinak alapos elkoszolódása volt a probléma gyökere, ahogy a képeken is látható.
A beltéri egység nem volt különösebben elhanyagolt.
Természetesen mindkét egység, kapott egy alapos tisztítást (a beltéri természetesen DeepClean vegyszeres mosást) és a gép fellélegzett.
Ma már vígan dübörögve (na azért nem, mert elég csendesen dolgozik), a rendeltetésének megfelelően teszi a dolgát és a tulajnál boldogság van.
 
Ne feledjük, hogy a klímaberendezés kültéri egysége is a berendezés igen fontos része. Megérdemli a törődést amit most a Klíma Szektor adott meg neki.
Mi kaptunk egy újabb elégedett ügyfelet, Ő pedig egy megfelelő karbantartást és egy jó gépet. Mi ez ha nem win-win?
1624741762283-(2)_optimized

Kezdődő kosz a ventilátor lapátokon, de még nem vészes.

1624741762273-(2)_optimized

Zsákolás, vegyszeres fertőtlenítés és mosás.

1624741762235-(2)_optimized

Láthatóak a bordák, ismét hibátlan a működés.

1624741762255-(3)_optimized

Itt a hiba forrása. A kondenzátor bordái nem láthatóak a koszolódástól.

1624741762245-(3)_optimized

Szintén koszos bordák.

1624741762225-(2)_optimized

Tökéletesen megtisztítva, nagynyomású mosással.

Karbantartás

Panasonic Econavi inverteres klíma. 

Remek, strapabíró japán gép. Sajnos azonban ez a klíma a tavaszi indítás, után dögletes szagot árasztott magából működés közben. A tulajdonos elmondása alapján már volt kint egy „szakember”, aki kimosta a szűrőket és az elpárologtató lamellákat befújta valami „sprayjal”. Egy nap után jött a szag ismét. A képekből látható, hogy miért.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy évente legalább egy, ha a klíma fűtésre is használva van, akkor két teljeskörű karbantartást kell végezni, lehetőleg idény előtt. Valamint a spray fújkálás és szűrőmosás NEM karbantartás!

2.

Még aránylag tiszta szűrők, hiszen nemrég voltak kimosva.

4.

Itt már látható a penész a ventilátor lapátokon. Elég súlyos eset.

5.

Penészgombák mindenhol. Nem csoda az átható bűz.

7.

Csak a teljes szétszerelés, fertőtlenítés és mosás segített.

8.

Gyönyörű tiszta és mehet a ventilátor vissza.

9.

Teljes összeszerelés után, tökéletes japános működés.

Karbantartás

Egy régebbi tipusú Daikin Siesta splitklíma karbantartását rendelte meg tőlünk egy idős néni fia. A helyszínen a néni elmondta, hogy a fia évente kitakarítja a klímát, ami szűrők tisztításából és az elpárologtató kiporszívózásából állt. De ennek ellenére a gép büdös levegőt fúj, ezért először egy ózonozó cég „tisztította”  a klímát, de nem használt. Ráadásul csöpögni kezdett a kondenzvíz is. 

Klasszikusnak mondható probléma, ami az elégtelen házi karbantartásból és a csodaszerként kezelt ózon kezelés eredménye. Bár az ózon fertőtlenít, de a fizikai szennyeződésekre teljesen alkalmatlan. Nem tisztít.

 Ma egy jól működő klíma és egy elégedett ügyfél a Klíma Szektor munkájának eredménye.

1624741762181

A szűrők eltávolítása után még nem látszott nagyobb probléma.

1624741762212

Elégtelen karbantartás, aminek az eredménye penész és bűz.

1624741762178

Ezt is szétszedve kellett fertőtleníteni és mosni. Minden egyes részt külön.

1624741762199

Bezsákolás, majd fertőtlenítő mosás, melynek eredménye a tökéletes tisztaság.

1624741762185

Tisztaság mindenhol.

1624741762218

Jöhet az összeszerelés és a tökéletes működés.

Karbantartás

Egy intézmény split klímáinak karbantartását vettük át egy olyan cég után, amely az éves karbantartás keretében maximum 10 percet töltött egy klímával, ami némi szűrőmosást és fertőtlenítő befújkálást jelentett. Mivel ez minden csak nem lelkiismeretes karbantartás, sok munkánk akadt a gépekkel, melyet lelkiismeretesen elvégeztünk. 

Ez a Daikin klíma azonban az ott dolgozók elmondása szerint képtelen volt rendesen hűteni. Nos semmi baja nem volt, csak a egyszerűen nem volt karbantartva. A képeken jól láthatóak a problémák. 

Ma már kiváló működés jellemzi ezt az egyébként kiváló japán gépet.

A 10 perces takarítások eredménye látható a ventilátor lapátokon.

Az előző cég 10 perces "karbantartásának" eredménye látható a ventilátoron.

IMG_20210712_105424

Megtisztulás közben. A ventilátor jobb széle már szép, de a bal oldal még az eredeti állapot.

IMG_20210715_093558

A kültéri egység szétszedése után ez a kép tárult elénk.

Por és mocsok mindenhol. Jöhetett a kompresszor és nagy nyomású mosó.

img_20210715_095511_optimized

A munka eredménye, tiszta kondenzátor bordák.

Belül is gyönyörű kültéri egység.

Összeszerelés és beállítás után hibátlanul működött.

IMG_20210715_093537

Meg ez. Csoda, hogy képtelen volt gép működni?

Karbantartás

Hívást kaptunk, hogy büdös levegő jön a klímából, pedig nemrégen kapta meg az éves karbantartást. A helyszínen a tulajdonos elmondta, hogy évek óta ózonos „tisztításon” és szűrőmosáson esik át a gép. Eddig nem volt gond vele, de most büdös és már nem merik bekapcsolni. A karbantartást eddig végző vállalkozó, nem hajlandó kijönni a klímához.
 
Beindítottuk a gépet. Az irtózatos bűz természetesen nem maradt el, bár a gép ezenkívül más rendellenességet nem mutatott.
Ezután belekukkantottunk és az elrettentő eredmény a képeken látható. Akadt vele dolgunk bőven, de sajnos ez a gép olyan állapotú volt, hogy szétszedés nélkül nem lehetett megoldani. 
Természetesen a mosás és karbantartás megtörtént és persze a képeket a tulajdonosnak sem mulasztottuk el megmutatni. Most láthatta, hogy miképpen néz ki egy normális karbantartás.
 
Tehát még egyszer. A szűrők tisztítása fontos és a tulajdonos is el tudja végezni, sőt meg is tanítjuk rá. Fontos, de nem elegendő. A karbantartásnak csak piciny szelete.
Továbbá az ózon jól fertőtlenít, de nem tisztít. Hiába a reklám sajnos nem elegendő. Nincsenek csodák, csak alapos munka.
 
Ne feledje, hogy hűtésnél évi egy, ha fűtésre is használja a klímáját, évi két karbantartás szükséges.
 
„Ha szükséges a karbantartás, a Klíma Szektor a profi megoldás!” 
 
 

Nem szabad eddig várni. El kell végeztetni a megfelelő karbantartást!

Ne várja meg....

Ne várja meg, még több százezret érő klímája tönkremegy, vagy már nem működik hatékonyan. A  fenti képeken ábrázolt jelenségek nagy része megelőzhető, rendszeres karbantartással, tisztítással. A Klíma Szektor korrekt munkával és áron elvégzi önnek a karbantartási műveletet. Ha csak hűtésre használja split klímáját akkor évi egy, ha fűtésre is használja, évi két karbantartás szükséges, lehetőleg még a használati idény előtt.

Ismerje meg hogyan dolgozunk és árainkat:

Minden jog fenntartva © 2021. Klíma Szektor