Hogyan dolgozik a Klíma Szektor a klímaberendezések telepítésekor?

A feladatunk a korrekt és szabványoknak és gyártói előírásoknak megfelelő telepítés. Ennek megfelelően nem hagyunk ki egyetlen kötelező lépést sem a telepítés során. Célunk az ügyeleink bizalmának elnyerése és hosszú távon megtartása. Nézzük tehát hogyan dolgozunk mi.

Az első lépés...

a kapcsolatfelvétellel kezdődik.

A legtöbb érdeklődőnk a kapcsolat felvételi űrlapon vagy telefonon érdeklődik.

Itt még csak érdeklődőről beszélhetünk, de igyekszünk megismerni az igényeit és a telepítés helyszínét nagy vonalakban.

Minden esetben kérjük a helyszíni felmérés lehetőségét a pontos igényfelmérés és árajánlat miatt.

Számtalanszor halljuk az ügyfeleinktől, hogy már az első telefonhíváskor kaptak egy csábító árat a klímára és a munkavégzésre, majd a helyszíni telepítéskor derült ki, hogy a munka műszaki tartalma és a fizetendő összeg is változott persze az ügyfél kárára.

Helyszíni felmérés nélkül, korrekt ajánlat nem adható!

A következő...

…lépés a helyszíni felmérés melynek során megtekintjük a telepítés helyszínét, az épület a hűtendő vagy fűtendő terek adottságait, paramétereit, pontosítjuk az érdeklődő igényeit annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban meghatározhassuk a telepítés pontos helyét és a szóba jöhető géptípusokat és azok teljesítményeit.

Ezek igencsak fontosak, mert a klímaberendezéseket nem szabad alultervezni, mert csak kínlódva érik el a kívánt eredményt és túlságosan felültervezni sem, hiszen akkor drágább gépet kap az ügyfél, mint amire szüksége van.

Itt már pontos árat tudunk mondani a telepítésre.

A kulcs a pontos tervezés!

Ha az...

…érdeklődő elfogadja az árajánlatunkat, akkor mi minden esetben vállalkozói szerződést készítünk belefoglalva az ügyfél adatait és a sajátunkat, az elvégzendő munka helyszínét, pontos tartalmát, dátumát és a kifizetés részleteit. Ezt a vállalkozói szerződést eljuttatjuk az ügyfélnek, aki azt elfogadja esetleg itt még módosítást kérhet a tartalmat illetően.

Ezek után...

…megtörténik a klímaberendezések beszerzése (ha nincs raktárkészleten), majd a leszállítása.

Ez utóbbi történhet közvetlenül az ügyfél címére is, de sok helyen, például egy kis lakásban csak útban van a klíma dobozolva, felszerelés nélkül.

Ezért legtöbbször az a jellemző, hogy a telepítés napján mi szállítjuk magunkkal a gépet a megrendelőhöz. 

Természetesen az is előfordul, hogy az ügyfél a saját elképzelései alapján, beszerzi már előre az általa preferált géptípust.

Ezt előzetes szakemberrel történt egyeztetés nélkül, mi nem tartjuk jó ötletnek, mivel többször találkoztunk szürke importból érkező klímákkal, amikhez ugyan olcsóbban hozzájutott az ügyfél, de ezekre a gépekre Magyarországon semmiféle garancia nem vonatkozik, mivel a klímaadatbázisba nem rögzíthetőek, ilyen módon pedig a gyártó pedig nem vállalja a garanciát.

Mi csak hivatalos magyar forrásból származó gépeket telepítünk!

A megbeszélt ...

…időpontban felvonulunk a telepítés helyszínére és elvégezzük a klímaberendezés felszerelését és beüzemelését.

A munkánkat a legnagyobb gondossággal igyekszünk végezni, tehát a védendő területeket letakarjuk.

A telepítést minden esetben a gyártói előírásoknak és az MSZ EN 378 szabvány szerint végezzük el, hiszen ezek garanciális elemeknek számítanak.

Tehát például mi a kis klímaberendezések esetén sem tartjuk elfogadhatónak a „ilyen kis rendszereknél nem szoktunk nitrogénnel nyomáspróbázni” szakmaiatlan szöveget, hanem tisztességesen elvégezzük az adott berendezés nyomáspróbáját is.

A telepítés legalább 4-5 órát vesz igénybe (lehet több is a helyszín és a telepítendő egység alapján) gépenként, mivel nem „felpattintjuk”, hanem úgy dolgozunk, mintha magunknak dolgoznánk a saját otthonunkban.

Amikor...

…megtörtént a klímaberendezés megtelepítése, minden esetben próbaüzemben futtatjuk, hűtésre és fűtésre is a maximális értékekre is kipróbáljuk, működés közben átvizsgáljuk a teljes rendszert a tökéletes működés érdekében.

A megrendelőt megkérjük, hogy az üzemi próbánál ő is legyen jelen.

Majd beállítjuk egy adott értékre a gépet és azt szoktuk kérni, hogy ha lehetséges, amíg „papírmunkázunk” és elpakolunk, addig a klímaberendezés üzemeljen.

Tehát elmondható, hogy a készülék legalább egy órát biztosan megy a jelenlétünkben.

Utolsó előtti...

….lépésként összepakoljuk a felszereléseinket, kitakarítunk magunk után és kitöltjük a szükséges dokumentációt.

Az ügyfél megkapja a Telepítési Tanúsítvány példányát, a telepítési jegyzőkönyvet, a kitöltött garancialevelet, a klímaberendezés működtetési útmutatóját és természetesen a munkánkról minden esetben számlát állítunk ki.

Elmagyarázzuk az megrendelőnek a gép funkcióit és beállítási lehetőségeit.

Felhívjuk a figyelmét a karbantartás fontosságára és, hogy ki végezheti el és milyen időközönként van rá szükség. Ez utóbbi gyártó függő, mert van olyan, amelyik évi egy és van, amelyik évi két karbantartást is előír.

Elvégzésük szintén a garanciavállalás elemei valamint be kell kerülniük a garanciafüzet megfelelő részébe vagy ennek hiányában, karbantartási jegyzőkönyvet kell kiállítani az elvégzett munkáról.

A saját magunk által telepített klímákon jellemzően a karbantartásokat garanciaidőben és utána is mi végezzük (weboldalunkon a Szolgáltatások menüben megnézheti, hogy hogyan dolgozunk karbantartáskor), de természetesen más is elvégezheti, viszont csak képesített és F-gáz azonosítóval rendelkező szakember teheti ezt meg.

Nem véletlenül...

…írtuk az előző pontban, hogy az az „utolsó előtti lépés”.

Mivel kiemelten fontosnak tartjuk a hosszú távú ügyfél elégedettséget, mi nem engedjük el a megrendelőink kezét a klíma telepítésével.

Körülbelül egy hét után ügyfeleink kapnak egy hívást tőlünk, melyben érdeklődünk, hogy minden rendben van e a telepített klímával, üzemszerűen működik e, felmerült e probléma amit orvosolunk kell, vagy pedig kérdés amit meg kell válaszolnunk.

Ha minden rendben van, akkor jelezzük, hogy találkozunk az esedékes karbantartáskor, de fontos, hogy ügyfeleink bármikor hívhatnak vagy jelezhetnek az elérhetőségeinken, probléma, vagy kérdés esetén.

Köszönjük, ha elolvasta kissé hosszúra sikerült írásunkat, és ha bizalmat szavaz nekünk.

Tekintse meg telepítési munkáinkat!

„Telepítés vagy karbantartás? A Klíma Szektor a profi megoldás!”

Keressen minket elérhetőségeinken!

minden jog fenntartva © 2021. klíma szektor