Hogyan dolgozik a Klíma Szektor a kültéri egység karbantartásának tekintetében?

Ha a beltéri egység tekintetében fontosnak tekinthetjük a karbantartottságot, nem tekinthetünk el ettől a kültéri egység tekintetében sem. 

Gondoljunk bele, hogy a kültéri egység sok esetben szélsőséges hatásoknak van kitéve. Nyári hőségben, fagyban, szélben, esőben kell helytállnia a berendezésnek. Természetesen sokat kibírnak, a tervezéskor nyílván figyelembe veszik a működési körülményeket, de mégis azt mondhatjuk, hogy karbantartással éveket hosszabbíthatunk a kültéri egység élettartalmának és stabil működésének tekintetében. 

Sajnos sok esetben a karbantartást végző szakemberek sem foglalkoznak kellő alapossággal, ezzel az egységgel, ezért csak akkor kerül górcső alá, ha meghibásodik.

Nézzük tehát hogyan dolgozunk mi.

Mi a Klíma Szektornál...

…a beltéri egység mellett a kültéri egység karbantartását is elvégezzük. 

Természetesen a korrekt tájékoztatáshoz hozzátartozik, hogy ha a berendezés nehezen hozzáférhető helyen, nagy magasságban helyezkedik el, akkor ez költségnövekedést jelenthet a karbantartás tekintetében, hiszen elképzelhető, hogy csak speciális eszköz igénybevételével (pl. kosaras emelő, állványozás, alpintechnika) tudjuk azt elvégezni. 

Egyéb esetben a karbantartás, semmiféle problémát nem okoz.

Mint a beltéri egység...

…tekintetében már felvázoltuk, mielőtt a klímaberendezés áramtalanítás megtörténne, egy teljes működés vizsgálatnak vetjük alá, a komplett berendezést, a későbbi viták elkerülése érdekében (üzemszerűen működik vagy sem, a karbantartás megkezdése előtt).

Ilyenkor természetesen a kültéri egység is vizsgálatra kerül. Ellenőrizzük, hogy az esetleges sérüléseket, a kondenzátor, ventilátor, kompresszor működését, a kalorikus csőkör csatlakozásait, a szigeteléseket, a kondenzvíz csövezést, az eletromos csatlakozásokat, nincs e jegesedés (ami adott esetben hűtőközeg hiányra utalhat) és egyáltalán a szabályszerű működést. Természetesen a szennyeződés mértékét is megvizsgáljuk.

Ha rendellenes működést tapasztalunk, akkor javításra teszünk javaslatot, de természetesen a karbantartást kérésre ekkor is elvégezzük.

A szennyeződés...

…mértékének megfelelően a külső lemezburkolat lebontása után, megvizsgáljuk a kondenzátor lamelláit, ha szükséges lamellafésűzzük, hiszen e bordázatoknak fontos szerepe van a hőleadás tekintetében. 

Az elkoszolódott.....

….kültéri egységet először kiporszívózzuk, esetleg kompresszorral is átfújatjuk.

Szükség szerint.....

….persze itt is szóba jöhet a szennyeződés feloldó vegyszer és nagynyomású mosás is. Ilyenkor már a ventilátort kompletten leszereljük és az elektronikát is szigorúan elburkoljuk. 

Természetesen a kültéri egység ház is megtisztításra kerül.

Az alapos.....

…tisztítás után az egységet összeszereljük, majd következik az elmaradhatatlan próbaüzem. Ha mindent rendben találunk, akkor átadjuk a remélhetőleg elégedett tulajdonosnak.

A kültéri egység tisztítása mellett fontos a beltéri egység karbantartása is. Kérjük, olvassa el az erről szóló írásunkat is.

„Ha szükséges a karbantartás, a Klíma Szektor a profi megoldás!”

Keressen minket elérhetőségeinken!

minden jog fenntartva © 2021. klíma szektor